Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για Τρεις Περιφέρειες την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024


Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, έχει εκδοθεί Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής:

– Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων
– Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην ΠΕ Κορινθίας και ΠΕ Λακωνίας
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην ΠΕ Βοιωτίας

Η Γενική Γραμματεία έχει πληροφορήσει τις κατάλληλες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους στις παραπάνω περιοχές για την ανάγκη διαρκούς επιφυλακή, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τυχόν συμβάντα πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Ειδικότερα, αντενδείκνυται το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες, η καύση σε εξωτερικούς χώρους όπως BBQ, και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει άμεσα να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας τον αριθμό 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την αυτοπροστασία από τις δασικές πυρκαγιές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο civilprotection.gov.gr.

Πηγή: newsbeast.gr