Ουζο Πλωμαρίου Γιορτάζει 130 Χρόνια Ιστορίας και Γεύσης στην Βουλγαρία


Σε μια επίσημη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Σόφια της Βουλγαρίας, το Ούζο Πλωμαρίου γιόρτασε 130 χρόνια πλούσιας ιστορίας και γεύσης. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου, χαρακτήριζε την έντονη παρουσία του δημοφιλούς ποτού στην αγορά της Βουλγαρίας, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ούζο, αναδεικνύοντας τη δυναμική ανάπτυξή του στη συγκεκριμένη αγορά.

Στην εκδήλωση, που συγκέντρωσε εκπροσώπους του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου από τη Βουλγαρία, παρουσιάστηκε μια ιστορική αναδρομή του Ούζου, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 130 χρόνια από το Πλωμάρι της Λέσβου και συνεχίζει να κατακτά τις ευρωπαϊκές αγορές. Ο κ. Νίκος Καλογιάννης, 4ης γενιάς αποσταγματοποιός και ιδιοκτήτης της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ήταν επίτιμος καλεσμένος και μοιράστηκε το πάθος και την αφοσίωση που διακρίνουν την παραγωγή του Ούζου Πλωμαρίου.

Στην εκδήλωση, οι δημοσιογράφοι, chefs και food travelers είχαν την ευκαιρία να δουν την παρουσίαση της επετειακής συλλεκτικής φιάλης καθώς και ειδικών συσκευασιών που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τις αγορές του εξωτερικού. Οι προσκεκλημένοι επίσης απόλαυσαν εκλεκτά κοκτέιλ με Ούζο Πλωμαρίου, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια θεματική τούρτα “Window to Greece”, που μετέφερε τους καλεσμένους στην ελληνική παράδοση και στην πλούσια ιστορία του ποτού.

Το Ούζο Πλωμαρίου, που παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1880, συνεχίζει να έχει σημαντική θέση στην αγορά, κατακτώντας την προτίμηση των καταναλωτών και επιβεβαιώνοντας τη δεύτερη πιο σημαντική αγορά εξαγωγών του στην Ευρώπη, τη Βουλγαρία. Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης, περιλαμβάνοντας γνωστούς chefs όπως ο chef Ιvan Manchev και η chef Svetlana Ilieva, παρουσίασαν και την αναγνωρισιμότητα που συνοδεύει το Ούζο Πλωμαρίου στην γαστρονομική σκηνή.

Πηγή: newsbeast.gr