Οκτώβρης με Ζέστη και Βροχές: Οι Προβλέψεις του Καιρού για Το Μήνα


Ο Οκτώβρης ξεκινά με μια ευχάριστη καλοκαιρινή διάθεση, αν και οι καιρικές συνθήκες δείχνουν να αλλάζουν. Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, μέσω μιας πρόσφατης ανάρτησής του στο Facebook, ενημέρωσε ότι οι κλιματικές προβλέψεις δείχνουν έναν Οκτώβρη με θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή. Συγκεκριμένα, οι προγνώσεις από 9 διαφορετικά μετεωρολογικά κέντρα αναφέρουν ότι οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 1 με 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο.

Αναφορικά με τις βροχές, οι προβλέψεις του Γιώργου Τσατραφύλλια υποδεικνύουν ότι αναμένονται περισσότερες βροχές στις βόρειες και δυτικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο.

«Καλό μήνα! Τι προβλέπουν τα κλιματικά μοντέλα για τον φετινό Οκτώβρη; Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία 9 προγνωστικά κέντρα δίνουν σήμα για πιο ζεστό από τα φυσιολογικά επίπεδα κατά 1 με 1.5 βαθμό. Επίσης, το ευρωπαϊκό μοντέλο προβλέπει περισσότερες βροχές από τα φυσιολογικά στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Μένει να δούμε αν επαληθευτούν. Υ.Γ: Είδε κανείς τον εμποδιστή; Εδώ και μία εβδομάδα τον ψάχνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr