Οι προτεραιότητες και οι προτάσεις του Χάρη Δούκα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Καρδιοχτυπήσαμε προφανώς, κοιτάζαμε συνέχεια πώς πάνε τα ποσοστά, οι ψήφοι, τι ενσωματώνεται. Κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν και τα φώτα επάνω του, ακόμη και το ντέρμπι μας ενίσχυσε για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι γίνεται από εδώ και πέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρίτη θέση του στην προτίμηση των εκλογέων στην Αττική, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δούκας σημείωσε ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι έχουν μακρά παρουσία ως βουλευτές και ότι οι πολίτες βλέπουν κάτι νέο. «Είχαμε ένα σχέδιο αποκέντρωσης, είναι μια άλλη πολιτική διαδρομή να μην είσαι βουλευτής, αλλά δήμαρχος και να συμμετέχεις στη διαδικασία», είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι, εν μέσω κριτικής, το δημοτικό του έργο αντιμετώπισε προβλήματα καθώς «ως Δήμος Αθηναίων χάσαμε έναν μεγάλο οργανισμό για την ανάπλαση». Ο Δούκας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την έλλειψη στήριξης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποκέντρωση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της.

Σχετικά με την πιθανότητα να είναι ταυτόχρονα Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε, «το κεντρικό θέμα είναι πώς πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο ηγεσίας και στον τόπο και στο ΠΑΣΟΚ». Κάλεσε σε ομαδικότητα, τονίζοντας ότι «οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ο καθένας δική του αρμοδιότητα, έτσι πρέπει να γίνει και στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν ρόλο και ευθύνη πολλοί».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του, είπε ότι με τον Γερουλάνο θα συζητήσουν για τις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, πώς μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την επιθυμία για δημόσιο διάλογο και debate.

Καταλήγοντας, ο Δούκας τόνισε τη δέσμευσή του για πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας την ιδέα συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν προτάσεις που να αγκαλιάσουν τους πολίτες που απέχουν από την κάλπη. «Αυτό απαιτεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο», σημείωσε, επισημαίνοντας τη δίκαιη κατανομή των κερδών.

Πηγή: newsbeast.gr