Οι Απαράδεκτες Συνθήκες των Παλαιστίνιων στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας


Στην περιοχή της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν σοκαριστικές συνθήκες, όπως κατήγγειλε η Τζόις Μισούγια, η μεταβατική επικεφαλής υπηρεσίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια. Μέσω ανάρτησης σε κοινωνικό δίκτυο, τόνισε ότι οι φρικιαστικές ειδήσεις προέρχονται από μια περιοχή όπου οι κάτοικοι υπομένουν «ανείπωτη φρίκη» λόγω της πολιορκίας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Αυτές οι φρικαλεότητες πρέπει να σταματήσουν», ανέφερε η κυρία Μισούγια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες ενέργειες. Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Γάζας από την 6η Οκτωβρίου, με στόχο την αποτροπή της ανασύνταξης μονάδων της Χαμάς. Η πολιορκία αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ περισσότερα από 400 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες.

Η κατάσταση είναι δραματική, με περισσότερους από 400 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί και πολλούς άλλους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια, ενώ οι εργαζόμενοι του τομέα της υγείας αδυνατούν να προσφέρουν βοήθεια. «Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι υφίστανται εξαναγκαστικό εκτοπισμό, τα απολύτως απαραίτητα αγαθά εξαντλούνται και τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς που, δυστυχώς, βομβαρδίζονται κι αυτά», επισήμανε η Τζόις Μισούγια.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι, οι τραυματίες και οι πάσχοντες καθώς και το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προστατεύονται. «Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να τηρείται», τόνισε με έμφαση.

Πηγή: newsbeast.gr