Ο Σπουδαίος Μίμης Πλέσσας Φεύγει από τη Ζωή Λίγο Πριν τα Εκατό του Χρόνια


Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος και αναγνωρίσιμος συνθέτης, μουσικός και πιανίστας Μίμης Πλέσσας, μόλις μία εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωση των 100 χρόνων του, αφήνοντας πίσω του ένα κενό στην ελληνική μουσική σκηνή. Ο Δημήτριος (Μίμης) Πλέσσας, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924, είχε προγραμματισμένη μια μουσική παράσταση για να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα του.

Η είδηση του θανάτου του δημοσιεύθηκε από τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, που μοιράστηκε με συγκίνηση τις σκέψεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας την αδιάκοπη αγάπη τους. “Πέρασαν τόσα καλοκαίρια… βρέξαν τη στράτα μας φωτιές στο κοινό μας ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του” έγραψε, εκφράζοντας την απώλεια και την προοπτική μιας μελλοντικής συνάντησης.

Ο Μίμης Πλέσσας υπηρέτησε τη μουσική σε πολλές της μορφές, από την επιτυχία του ως πιανίστας και σολίστ στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας μέχρι την αναγνώριση που απέκτησε για τη σύνθεση μουσικής σε θέατρο και σινεμά. Με πλούσιο έργο που περιλαμβάνει συνθέσεις για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις, διακρίθηκε στην καριέρα του με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ενώ οι συνεργασίες του με διακεκριμένους καλλιτέχνες της εποχής του τον καθόρισαν ως σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής.

Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του σε κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, τις επιτυχίες του ως παραγωγού της ραδιοφωνικής εκπομπής “Σε 30 δευτερόλεπτα”, καθώς και την ανάδειξή του ως παρουσιαστή του “Καλλιτεχνικού καφενείου”, που συνδύαζε τη μουσική με αναμνήσεις από τη ζωή διάσημων καλλιτεχνών.

Ο Μίμης Πλέσσας, με τη βαθιά του καλλιτεχνική κληρονομιά, θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη των θαυμαστών του. Πηγή: newsbeast.gr