Ο Σάλος με τον Ιερέα Πατέρα Χριστόφορο και τα Δεισιδαιμονικά Ρίξιματα στα Χαρτιά


Ένας ιερέας που αυτοαποκαλείται πατέρας Χριστόφορος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Αθήνα, καθώς ρίχνει τα χαρτιά σε έναν αυτοσχέδιο ναό, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που ελπίζει να βρει λύσεις στα προβλήματά του με δεισιδαιμονίες. Η εκπομπή Live News αναφέρει ότι ο ρασοφόρος εμφανίζεται ως ορθόδοξος κληρικός και δραστηριοποιείται σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον.

Στα social media, ο συγκεκριμένος ιερέας φαίνεται να υποστηρίζει πολιτικές θέσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, προβαίνει σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με τις γυναίκες, τις οποίες χαρακτηρίζει ότι δεν έχουν καθαρές ψυχές. Σε αναρτήσεις του έχει τονίσει: «Ούτε οι γυναίκες ξέρουν τι θα πει έρωτας γιατί δεν έχουν καθαρές ψυχές. Τους μολύνει το ατομικό συμφέρον. Θέλω αγάπη λέει η γυναίκα. Από πού θα την πάρεις την αγάπη κυρία μου; Με το να σου προσφέρει ένα καράβι;»

Ο πατέρας Χριστόφορος έχει επίσης επιχειρήσει να legitimize τη δράση του σημειώνοντας ότι διαθέτει αποστολική διαδοχή, επικαλούμενος ότι η μόνη αυτοκέφαλη εκκλησία στην Αμερική είναι αυτή της Τσεχοσλοβακίας. «Η Τσεχοσλοβακία είναι εκκλησία κυρία μου. Δεν είναι παλαιοημερολογίτων», είχε γράψει σε μερικές από τις αναρτήσεις του.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2015, είχε ζητήσει από τους πιστούς του οικονομική ενίσχυση για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Νέας Αγγλίας, δημοσιεύοντας μάλιστα και τον αριθμό ενός IBAN.

Πηγή: newsbeast.gr