Ο Πατέρας Χριστόφορος Απαντά στις Φήμες και Προσδιορίζει τη Λειτουργία του


Ο ιερέας που αναφέρεται ως «πατέρας Χριστόφορος» έδωσε τη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, όπου υπερασπίστηκε τις δραστηριότητές του και υποστήριξε πως δεν ασκεί κάποια δεισιδαιμονία, αλλά ακολουθεί όσα αναφέρονται στο «Ευαγγέλιο». Μιλώντας στην εκπομπή «Open Τώρα», τόνισε ότι είναι χειροτονημένος από τη δεκαετία του 1970 και ότι δραστηριοποιείται ως ιερέας για πολλές δεκαετίες. «Όλα αυτά που λένε για μένα είναι ψέματα, είμαι χειροτονημένος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα χαρτιά που ρίχνει, εξήγησε ότι δεν πρόκειται για βασκανίες, καθώς χρησιμοποιεί τράπουλα περιπτέρου σε αντίθεση με την Ταρώ. «Εγώ ασχολούμαι με την αριθμοσοφία», είπε και πρόσθεσε πως σκοπός του είναι να δείξει ότι το σώμα του ανθρώπου αναζωογονείται μέσω της πνευματικής του οντότητας, κάτι που αναφέρεται και στο Ευαγγέλιο.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν ζητάει χρήματα από τους επισκέπτες του, αλλά συχνά εκείνοι επιθυμούν να τον αποζημιώσουν, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει. Φέρεται να έχει τελέσει περισσότερους από 300 γάμους και βαπτίσεις σε ένα αυτοσχέδιο ναό στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον πατέρα Χριστόφορο ως θρησκευτικό λειτουργό. Ένας μάρτυρας που εμφανίστηκε στην εκπομπή του Mega δήλωσε: «Εγώ ξέρω ότι πάντρευε αλλοδαπούς. Λειτουργεί κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες και όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Κάναμε και Ανάσταση εκεί, μια φορά. Εγώ πήγα και στη λειτουργία. Έκαναν και κάτι σα μνημόσυνα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα».

Πηγή: newsbeast.gr