Ο καιρός για την εθνική επέτειο και οι αναμενόμενες αλλαγές μετά την 28η Οκτωβρίου


Αναμένονται εορταστικές εκδηλώσεις για τη 28η Οκτωβρίου με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες σήμερα, Κυριακή 27/10 και αύριο, θα κυμανθούν έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από την Τρίτη 29/10 προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση για τη 28η Οκτωβρίου δείχνει σχεδόν αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς στα περισσότερα μέρη.

Σήμερα, σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς, και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία και στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 11 έως 24 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν το πολύ ως 25 με 26 βαθμούς, με ανέμους από βόρειες διαδρομές να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Από την Τρίτη 29/10, αναμένονται ανάπτυξη νέφωσης και πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και περιορισμένη ορατότητα. Στις 30/10, αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση.

Για την Πέμπτη 31/10, προγραμματίζονται νεφώσεις και πιθανές βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, κυρίως κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών.

Πηγή: newsbeast.gr