Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης για τη Θεσσαλονίκη με Σημαντικές Αλλαγές στις Λεωφορειακές Γραμμές


Η παρουσίαση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργού υποδομών και μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, και άλλων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων του υφυπουργού μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, και της ΓΓ Μεταφορών, Δέσποινας Παληαρούτα. Ο χάρτης συνδυάζει 11 τροποποιημένες λεωφορειακές γραμμές με τη λειτουργία του Μετρό, στοχεύοντας σε έναν ορθολογικό και συμπληρωματικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Η διαμόρφωση του νέου, λειτουργικού και έξυπνου συγκοινωνιακού χάρτη για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία σημαντική πρόκληση», δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο συγκοινωνιακοί τρόποι θα συνεργάζονται αρμονικά. Μεταξύ άλλων, τροποποιούνται 11 λεωφορειακές γραμμές, δημιουργείται νέα γραμμή και προστίθεται ζεύγος στάσεων στον σταθμό «Νέα Ελβετία».

Ο υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου τόνισε τα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες, όπως μείωση χρόνου και βελτίωση της εξυπηρέτησης. Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα, αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των δημόσιων συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας δράσεις όπως η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και η πρόσληψη νέων οδηγών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβάτη και προγραμματίζεται να εφαρμοστεί την 1η Δεκεμβρίου. Ο στόχος είναι η μετεπιβίβαση μεταξύ των σταθμών του Μετρό και των λεωφορείων να γίνει πρακτική σε όλες τις ηλικίες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε εκτενείς λεωφορειακές γραμμές που θα αποσυμφορήσουν το κέντρο και θα βελτιώσουν τη σύνδεση με τον αερολιμένα «Μακεδονία». Οι λεπτομερείς αλλαγές ακολουθούνται από τη δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη, Γραμματέα της ΚΟ της Ν.Δ, για την ανάγκη υλοποίησης των αλλαγών προς όφελος των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr