Νέες ηλεκτρονικές πύλες εισόδου και εξόδου στο Μετρό της Αθήνας


Από σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2024, ξεκινά σταδιακά η λειτουργία των νέων ηλεκτρονικών πυλών εισόδου και εξόδου στους έξι σταθμούς της γραμμής 3 του Μετρό, συγκεκριμένα στους «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Ο νέος αναβαθμισμένος εξοπλισμός περιλαμβάνει 73 ηλεκτρονικές πύλες με βελτιωμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας και ασφάλειας, καθώς και 6 κέντρα διαχείρισης και μετάδοσης δεδομένων. Επιπλέον, στους σταθμούς του Μετρό θα είναι διαθέσιμες 46 συσκευές αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων ATH.ENA Ticket και καρτών ATH.ENA Card, εκ των οποίων μία σε κάθε σταθμό θα προσφέρει ηχητική καθοδήγηση σε ελληνικά και αγγλικά. Αντίστοιχα, υπάρχουν 20 συσκευές αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων και καρτών στις στάσεις του Τραμ προς Πειραιά, με οπτική καθοδήγηση σε 6 γλώσσες.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος, η προσθήκη αυτού του νέου εξοπλισμού στο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) αποτελεί μέρος μεγαλύτερης προσπάθειας των Συγκοινωνιών Αθηνών για τη βελτίωση της ποιότητας των αστικών μεταφορών.

Πηγή: newsbeast.gr