Νέα Επικαιροποίηση Κακοκαιρίας Δρομολογείται στη Χώρα


Μια νέα κακοκαιρία πρόκειται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Σήμερα αλλά και αύριο ο καιρός θα μας δείχνει το “κακό” του πρόσωπο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η αλλαγή του καιρού είναι αναμενόμενη. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, υπογράμμισε ότι «από το βράδυ της Δευτέρας αρχίζει το φθινόπωρο», με έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θράκη και το Δυτικό Αιγαίο.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί επίσης τους πολίτες να προετοιμαστούν για το νέο κύμα κακοκαιρίας, τονίζοντας τη σημασία της επαγρύπνησης. Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Κυριακής (29-09-2024) θα πνέουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Αυτοί θα επηρεάσουν το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, καθώς και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στα αρχικά προγνωστικά στοιχεία, και τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη και τους 24 με 25 στην Αθήνα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), όπου θα διατίθενται τακτικά και έκτακτα δελτία.

Πηγή: newsbeast.gr