Μουσική Βραδιά με Χορευτική Διάθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η βιολονίστα Édua Zádory και η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου θα μεταφέρουν μερικές από τις πιο εμβληματικές μουσικές της γιορτής, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Οι διακεκριμένες σολίστ θα ερμηνεύσουν έργα από τη χορευτική παράδοση της Ευρώπης, με επίκεντρο τη μεγαλειώδη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα του César Franck.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης δύο γνωστά κομμάτια της ρομαντικής μουσικής: ο Μακάβριος χορός του Camille Saint-Saëns και το Rondo brillant σε σι ελάσσονα του Franz Schubert. Σε αυτό το ιδιαίτερο ρεσιτάλ, οι καλλιτέχνιδες θα εξερευνήσουν τις συνδέσεις ανάμεσα στις μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Κεντρικής Ευρώπης, με αναφορές σε δημιουργίες συνθετών του 19ου αιώνα, όπως τον Τέταρτο ουγγρικό χορό του Johannes Brahms (μεταγραφή για βιολί και πιάνο του Joseph Joachim), τους Έξι ρουμανικούς λαϊκούς χορούς του Béla Bartók (σε μεταγραφή του Zoltán Szekely) και τις Σκηνές από το Τσάρντας αρ. 4 του Jenö Hubay.

Στο εντυπωσιακό δεύτερο μέρος της συναυλίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το τάνγκο Nightclub 1960 του Ástor Piazzolla και τον Χορό του διαβόλου του John Williams από τη μουσική της ταινίας Οι μάγισσες του Ήστγουικ. Οι εισιτήρια διατίθενται με τιμές που ξεκινούν από 8 € για φοιτητές και ομάδες, ενώ η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει. Πληροφορίες για τη συναυλία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο ανανεωμένο site του Μεγάρου.

Πηγή: newsbeast.gr