Μέτρα κυκλοφορίας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και τις εθνικές οδούς


Πλήθος πολιτών θα αφήσουν πίσω τους τα αστικά κέντρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με την Τροχαία να έχει λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας. Η Τροχαία θα προχωρήσει σε αυξημένη αστυνόμευση των οδών σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κυκλοφορίας κάθε περιοχής.

Ειδικότερα, θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών σε σημεία του οδικού δικτύου με υψηλή συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, ώστε να προληφθούν τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις. Επίσης, θα ρυθμίζεται η κυκλοφορία με τη βοήθεια τροχονόμων σε κομβικά σημεία, αποφεύγοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στοχευμένα μέτρα θα εφαρμοστούν στις εισόδους και εξόδους μεγάλων πόλεων, όπου περιμένουμε σημαντική κίνηση. Επιπλέον, συνεργεία θα διενεργούν ειδικούς τροχονομικούς ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις, με στόχο τη μείωση σοβαρών ατυχημάτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα φορτηγά οχήματα με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους:

– Για την έξοδο από τις πόλεις, θα είναι κλειστά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, από 16:00 έως 22:00, και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, από 08:00 έως 13:00.
– Για την είσοδο, η απαγόρευση θα ισχύει τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, από 16:00 έως 23:00.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσης μέτρα που θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας κατά την εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με κλειστούς δρόμους που περιλαμβάνουν τις Λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας και Συγγρού. Οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν την κυκλοφορία σε αυτούς τους οδικούς άξονες και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τροχονόμων.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα μέσα μεταφοράς. Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα κλείσει από τις 8:00 το πρωί και οι συρμοί θα περνούν χωρίς στάση. Επίσης, οι γραμμές του τραμ θα έχουν προσωρινούς τερματικούς σταθμούς, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πηγή: newsbeast.gr