Μεταβολή του Καιρού με Ικανές Βροχές και Καταιγίδες από την Παρασκευή


Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα της Παρασκευής 04/10, με προορισμό τα βορειοδυτικά της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολύδας. Το ψυχρό μέτωπο που θα διέλθει θα έχει επίσης επίπτωση στη θερμοκρασία, προκαλώντας πτώση σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα αρχίσει να χειροτερεύει, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να αναμένονται. Τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν μέχρι αργά το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου και των υπολοίπων Επτανήσων, αλλά ενδέχεται να επηρεάσουν και περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί του Σαββάτου 05/10, οι τοπικά ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς και πιθανώς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα φαινόμενα στα δυτικά θα παραμείνουν έντονα και θα επεκταθούν σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Για τις περιοχές που θα πλήττονται από βροχές ή καταιγίδες, καθώς και για τα σημεία με τα ισχυρότερα φαινόμενα, οι προγνωστικοί χάρτες παρέχουν λεπτομέρειες για τα διαστήματα Παρασκευή 04/10, 18:00 – 21:00, Σάββατο 05/10, 03:00 – 06:00 και Σάββατο 05/10, 09:00 – 12:00.

Πηγή: newsbeast.gr