Μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στη δασική περιοχή του δήμου Τρίπολης


Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση σε απομακρυσμένη δασική περιοχή του δήμου Τρίπολης, όπου εντοπίστηκε μια εκτενή φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. Η επιχείρηση προήλθε μετά από προσεκτική αξιολόγηση πληροφοριών και δεδομένων. Συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός, ενώ η έρευνα για τυχόν συνεργούς συνεχίζεται.

Η φυτεία, που ήταν οργανωμένη σε 28 επίπεδα, εκτεινόταν σε περίπου 35 στρέμματα και περιλάμβανε συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 3,5 μέτρα. Οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες, κατάφεραν να εκριζώσουν τα δενδρύλλια και να κατασχέσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια.

Προσδιορίστηκε ότι οι διακινητές θα αποκόμιζαν κέρδη γύρω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 τόνος και 398 κιλά κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, εργαλεία σχετιζόμενα με την καλλιέργεια και τη συσκευασία ναρκωτικών, σκηνές διαμονής, καθώς και αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Λόγω της δυσκολίας της περιοχής και του όγκου των κατασχεθέντων, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA» της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος για τη μεταφορά των υλικών.

Πηγή: newsbeast.gr