Μάχη για την Ζωή 13χρονης από το Θερμό Αιτωλοκαρνανίας μετά από Σοβαρό Αυτοκινητικό Ατύχημα


Μάχη για τη ζωή δίνει μια 13χρονη από το Θερμό Αιτωλοκαρνανίας, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Θέρμου. Το κορίτσι, που είναι διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης, και η ομάδα του έχουν καταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της 13χρονης. Ωστόσο, οι γιατροί χρειάζονται τουλάχιστον δύο ημέρες προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα της εξέλιξης της υγείας της. Η κοπέλα φέρει κακώσεις σε τα συμπαγή όργανα της κοιλιάς, σοβαρή κρανιο-εγκεφαλική κάκωση, καθώς και κατάγματα στην βάση του κρανίου και στη σπονδυλική στήλη.

Αργά τη νύχτα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας έφτασαν ειδικοί ιατροί, όπως ορθοπεδικοί και νευροχειρουργοί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη με την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και οι γιατροί εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η κοπέλα έχει σταθεροποιηθεί και παραμένει σε βαθιά καταστολή. Αν και είναι νωρίς για ασφαλή πρόγνωση, ιατρικοί κύκλοι εκφράζουν την ελπίδα ότι αν η σταθερή κατάσταση συνεχιστεί, θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην κατακτημένη μάχη για τη ζωή της.

Πηγή: newsbeast.gr