Λήξη Απεργίας ΠΝΟ και Επιστροφή στην Κανονικότητα στο Λιμάνι του Πειραιά


Στο λιμάνι του Πειραιά, ταξιδιώτες σχημάτισαν μεγάλες ουρές καθώς ενημερώθηκαν ότι η απεργία της ΠΝΟ έχει λήξη και τα πλοία θα δώσουν ξανά κανονικά δρομολόγια προς τα νησιά. Το λιμάνι γέμισε από ΙΧ αυτοκίνητα και κόσμο που περίμενε ανυπόμονα να ανοίξουν οι καταπέλτες και να επιβιβαστεί.

Η απεργία έληξε μετά από τη συνάντηση που είχε η ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας. Έτσι, οι εκδρομείς του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου μπορούν πλέον να μεταβούν στους επιθυμητούς προορισμούς τους. Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει ότι, κατά την αξιολόγηση της απεργίας, αποφασίστηκε η λήξη της λόγω των απαντήσεων που ελήφθησαν από τον ΣΕΕΝ και το υπουργείο σχετικά με τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση του ΣΕΕΝ για την αύξηση των μισθών των ναυτεργατών περιλαμβάνει ποσοστά 5% για το 2025 και 2% για το 2026. Ακολουθούν επίσης δέσμες από το υπουργείο, όπως η άμεση υλοποίηση αλλαγών στους όρους επιδότησης ανεργίας, η αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται για παραβιάσεις ωραρίου, καθώς και η πιστή τήρηση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τη ναυτεργασία.

Η διοίκηση της ΠΝΟ ευχαρίστησε τα πληρώματα των πλοίων και τους ναυτεργάτες για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες της στο επιβατικό κοινό για την κατανόησή του. Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δίνοντας τέλος στην κατάσταση αβεβαιότητας για τους ταξιδιώτες.

Πηγή: newsbeast.gr