Λήξη Απεργίας από την ΠΝΟ Μετά τη Συνάντηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας


Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να τερματίσει την απεργία της από τις 14:00, μετά από συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Η συνάντηση αυτή περιλάμβανε τη συζήτηση των αιτημάτων των ναυτεργατικών σωματείων και τα αποτελέσματα αυτής ήταν καθοριστικά.

Το πρωί, η διοίκηση της ΠΝΟ είχε επαφές με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έθεσε στο «τραπέζι» τα θεσμικά αιτήματα της Ομοσπονδίας. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι έλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το υπουργείο σχετικά με την τροποποίηση των όρων για το επίδομα ανεργίας και την αύξησή του, καθώς και την επιβολή προστίμων λόγω παραβίασης των ωρών εργασίας.

Μεταξύ των δεσμεύσεων περιλαμβάνονται η εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης, καθώς και η διοργάνωση συνάντησης έως τις 25 Νοεμβρίου για θέματα που σχετίζονται με τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική.

Η απόφαση για τη λήξη της απεργίας ελήφθη έπειτα από αναλυτική συζήτηση, με την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΠΝΟ να θεωρεί απαραίτητη τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την ικανοποίηση και των υπολοίπων αιτημάτων. Η ομοσπονδία ευχαρίστησε τα πληρώματα των πλοίων και το επιβατικό κοινό για την υποστήριξη και την κατανόησή τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Πηγή: newsbeast.gr