Λιμενεργάτες εμπ blocking φορτία πολεμοφορδίων στον Πειραιά σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους


Στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε μια κινητοποίηση το βράδυ της Πέμπτης 17/10 από λιμενεργάτες, οι οποίοι απέτρεψαν πλοίο από το να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια προορισμένα για το Ισραήλ. Σημαντικό ήταν το πανό που κρατούσε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και έγραφε: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΤΟ φονιάς, το ξέρει ο ντουνιάς».

Το πλοίο είχε ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα και το φορτίο του κοντέινερ είχε φτάσει στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν διάφοροι φορείς του Πειραιά, όπως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Κυρίαρχο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν».

«Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να μην επιτρέψουμε να μεταφερθεί πολεμικό υλικό για να συνεχίζεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής. Στόχευαν να αποφευχθεί η χρήση του λιμανιού του Πειραιά ως ορμητήριο πολέμου και απαιτούσαν την απεμπλοκή της χώρας από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, εξέφρασε την υποστήριξή του στους λιμενεργάτες, μεταφέροντας αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Παλαιστίνη και αναφέροντας τη συνεχιζόμενη αγώνας τους ενάντια στην κατοχή.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τόνισε ότι “στο λιμάνι όπου αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας δεν υπάρχει χώρος για τους μακελάρηδες των λαών.” Υπογράμμισαν ότι οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες για τις καταστάσεις αυτές, αλλά εκείνοι αγωνίζονται για την ειρήνη, άλλη μια φορά επιμένοντας ότι δεν θέλουν να συμμετέχει η Ελλάδα στις πολεμικές υποθέσεις.

Πηγή: newsbeast.gr