Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Στο Γαλάτσι Λόγω Κατασκευής Μετρό Αθήνας


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή στο Γαλάτσι από αύριο (6-10-2024) έως 31-12-2024, σε οδικά τμήματα της περιοχής λόγω των εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα πλαίσια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα υπάρξει σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος σε αρκετές οδούς. Για την Αγ. Γλυκερίας, το πλάτος θα φτάσει ελάχιστο 6,00 μ. περίπου, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς. Παρομοίως, οδός Πρωτοπαπαδάκη θα περιοριστεί σε 3,25 μ. και 6,80 μ. σε διαφορετικά τμήματα. Απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων στις κατά τόπους οδούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εργοταξιακής κατάληψης.

Για τη Λ. Βεϊκου, οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν περιορισμούς πλάτους σε διάφορους τομείς, με αναγκαία παρακολούθηση της κυκλοφορίας και περιορισμούς ταχύτητας 30 χλμ/ώρα. Τέλος, θα υπάρξει απαγόρευση προσπεράσματος για τα οχήματα που θα κινούνται σε συγκεκριμένες οδούς που διέρχονται από την εργοταξιακή ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις στόχευουν στη βελτίωση των υποδομών, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους νέους κανόνες κυκλοφορίας.

Πηγή: newsbeast.gr