Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Αθήνα και Πειραιά για τον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο Δευτέρα λόγω της πραγματοποίησης των παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ειδικότερα, η κυκλοφορία στη Δημόσια Συγκοινωνία θα επηρεαστεί, καθώς οι σταθμοί και οι γραμμές θα έχουν προσωρινές αλλαγές.

Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός από τις 8 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Παράλληλα, η γραμμή 6 του τραμ με κατεύθυνση «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα έχει τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ» από τις 8 το πρωί, ενώ η γραμμή 7, «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά», θα τερματίζει στη στάση «ΣΕΦ» από τις 9 το πρωί.

Επιπλέον, σε όλους τους Δήμους του Νομού Αττικής θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία οχημάτων κατά τις ώρες των εορταστικών εκδηλώσεων. Στον Δήμο Αθηναίων, οι κεντρικοί δρόμοι όπως η Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, η Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και η Λεωφ. Βασ. Σοφίας θα κλείσουν από τις 9:00 το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης. Αντίστοιχα, στον Δήμο Πειραιά οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 9:00 έως τις 14:00.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προγραμματίσει αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, με κεντρικό στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία τροχονόμων, ρύθμιση της κυκλοφορίας στις βασικές διασταυρώσεις και συνεργασία με λοιπούς φορείς για καλύτερη ενημέρωση των οδηγών.

Για λόγους ασφαλείας, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από τις 16:00 έως τις 23:00. Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, καθώς και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Η αποκατάσταση της κανονικότητας της κυκλοφορίας θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, με σκοπό την αποφυγή καθυστερήσεων και προβλημάτων στους δρόμους.

Πηγή: newsbeast.gr