Κλείσιμο του Φαραγγιού της Σαμαριάς για λόγους ασφαλείας λόγω κακοκαιρίας


Κλειστό θα παραμείνει το Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη αύριο Κυριακή (05.10.2024), λόγω της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα». Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά το πρόσφατο δυστύχημα που σημειώθηκε, όταν βράχος από το φαράγγι κατέπεσε και καταπλάκωσε τουρίστρια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι η πρωταρχική του μέριμνα είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, το Φαράγγι θα λειτουργήσει ξανά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, σε περίπτωση που προκύψουν ασταθείς καιρικές συνθήκες, ο Δρυμός θα κλείσει άμεσα και οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο ΟΦΥΠΕΚΑ τονίζει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις και την ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας, ο Εθνικός Δρυμός θα παραμείνει κλειστός αύριο». Εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, η περιοχή θα είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες από τις δύο εισόδους τη Δευτέρα.

Πηγή: newsbeast.gr