Κλείσιμο του Φαραγγιού της Σαμαριάς για λόγους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος


Αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό και από τις δύο εισόδους, όπως ανακοινώνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση την επικαιροποιημένη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία αναφέρει πιθανότητα βροχής έως 2mm στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Σημαντικό είναι οι επισκέπτες που προγραμματίζουν να διασχίσουν το φαράγγι να παρακολουθούν τυχόν ανακοινώσεις για έκτακτο κλείσιμο του δρυμού μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout. Η ρύθμιση της κίνησης των επισκεπτών μπορεί να απαιτείται έκτακτα, με αποφάσεις που συνήθως λαμβάνονται το μεσημέρι ή το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, αλλά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και την ίδια ημέρα σε περιπτώσεις εξαιρετικά επειγουσών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού, η περίοδος και το ωράριο επισκεψιμότητας μπορεί να περιορίζονται περαιτέρω από το αρμόδιο όργανο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Οι λόγοι για τέτοιες ρυθμίσεις σχετίζονται με την προστασία των οικοσυστημάτων, της χλωρίδας και της πανίδας, την ασφάλεια των επισκεπτών και των υποδομών, καθώς και άλλους κρίσιμους παράγοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν επιτόπιους ή τηλεφωνικούς ελέγχους στα παρακάτω τηλέφωνα:

Φυλάκια Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς:
Τηλ.: +30 28237 70046, +30 28250 91254 (καθημερινά, 7:00 – 16:00)

Γραφεία ΟΦΥΠΕΚΑ στα Χανιά:
Τηλ.: +30 28210 45570 (Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 16:00)

Πηγή: newsbeast.gr