Κέντρο Εποπτείας Σιδηροδρόμων Με Δ drones Ελέγχει Προβλήματα Ασφάλειας


Στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του ΣΚΑ, το οποίο έχει ενσωματώσει σύγχρονη τεχνολογία, πραγματοποιείται καθημερινά η εποπτεία των σιδηροδρομικών γραμμών μέσω εννέα drones. Το MEGA επισκέφθηκε το κέντρο και κατέγραψε σε πραγματικό χρόνο τις δραστηριότητες των drones, που επιτηρούν κρίσιμες περιοχές.

Ο Ρήγας Ντρόλιας, υπεύθυνος εναέριων μέσων της εταιρείας φύλαξης του ΟΣΕ, αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας στην περιοχή του Πυρίου στη Θήβα. «Παρακολουθούμε περιστατικά λιθοβολισμών, όπου άτομα από τον καταυλισμό ρίχνουν πέτρες. Το drone εποπτεύει και, αν παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό, με τη βοήθεια μεγαφώνου καλεί τους δράστες να απομακρυνθούν, ενώ αν η κατάσταση απαιτεί, ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των drones, ο Ντρόλιας τόνισε ότι σε περιοχές όπου υπάρχει εποπτεία μέσω drones, οι κλοπές έχουν μηδενιστεί. «Έχουμε καταγράψει πολλές συλλήψεις και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι οι κλοπές στην περιοχή έχουν μειωθεί σημαντικά», συμπλήρωσε.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με τις αμαξοστοιχίες, τα drones θα παρέμβουν άμεσα, καθώς είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. «Δίνουμε άμεσα εικόνα προκειμένου να επέμβουν οι αρχές», κατέληξε ο υπεύθυνος.

Πηγή: newsbeast.gr