Κατεπείγουσα έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ


Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα άνοιξε για την κατάρρευση του ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ, με διαταγή της Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να παραγγείλει έρευνα για το περιστατικό, ώστε να εξεταστεί αν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν κατηγορίες για κοινώς επικίνδυνη βλάβη από αμέλεια ή παραβίαση οικοδομικών κανόνων.

Η έρευνα θα αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες της πτώσης, όπως και το πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία συντήρηση του ασανσέρ. Αξιοσημείωτο είναι ότι θα εξεταστεί επίσης η πιθανή χρήση μη ασφαλών υλικών κατασκευής. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα γίνει έλεγχος σε όλους τους ανελκυστήρες των Φοιτητικών Εστιών του Ιδρύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις κακής συντήρησης.

Το συμβάν συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, χωρίς να υπάρχει κανένας φοιτητής στον κλωβό του ασανσέρ. Παρά την άμεση κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Την ίδια στιγμή, έρευνα έχει ξεκινήσει και από το Ίδρυμα Νεολαίος και Διά Βίου Μάθησης.

Πηγή: newsbeast.gr