Καταστροφική δασική πυρκαγιά πλήττει την Κορινθία με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον


Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κορινθία έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, επηρεάζοντας περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), η φετινή φωτιά είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το 2010.

Μέχρι σήμερα, οι μεγάλες πυρκαγιές στην Π.Ε. Κορινθίας από το 2010 έχουν κάψει περισσότερα από 180.000 στρέμματα, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής έκτασης της περιοχής. Στον χάρτη που παρέχεται, απεικονίζονται όλες οι φωτιές που έχουν πλήξει την Κορινθία την τελευταία δεκαετία.

Παράλληλα, το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Copernicus, δημοσιοποίησε εικόνα που καταγράφηκε από δορυφόρο και αποτυπώνει τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά. Στην εικόνα αυτή, φαίνεται καθαρά ο καπνός από τη φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στην Κόρινθο. Δύο ημέρες νωρίτερα, οι φλόγες είχαν εκδηλωθεί στην Πελοπόννησο, οδηγώντας στην εκκένωση αρκετών χωριών, ενώ 350 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Πηγή: newsbeast.gr