Καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Κασσάνδρα στη Δυτική Ελλάδα


Στη Δυτική Ελλάδα, οι καταστροφές μετά την κακοκαιρία Κασσάνδρα ήταν σοβαρές, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και μεγάλες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες. Η καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές, ιδίως στο Αγρίνιο.

Ο 52χρονος φύλακας επιχείρησης που αγνοούνταν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων από το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος. Το φυλάκιο, που βρισκόταν δίπλα σε χείμαρρο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο άτυχος άνδρας έκανε τελευταία επικοινωνία το πρωί με συνάδελφό του, ενημερώνοντάς τον ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη λόγω της βροχής και του φουσκωμένου χείμαρρου.

Στον Ασπρόπυργο, οι καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές από ξηλωμένα δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά το σημείο παραμένει χωρίς ρεύμα και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν.

Η Εύβοια επίσης επηρεάστηκε, με φωτιά να ξεσπά από κεραυνό στο χωριό Κήποι, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Ιδανικό έργο εκτέλεσαν οι πυροσβέστες, που έσπευσαν στο σημείο και αντιμετώπισαν την κατάσταση.

Αναμένονται βελτιώσεις στον καιρό τις επόμενες ημέρες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ γενικά αίθριες θα είναι οι συνθήκες στην Αττική. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με διακυμάνσεις ανά περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr