Καταστροφές και θύματα από τη κακοκαιρία Κασσάνδρα στη Δυτική Ελλάδα


Το πέρασμα της κακοκαιρίας Κασσάνδρα είχε σοβαρές συνέπειες στη Δυτική Ελλάδα, με έναν νεκρό και πολλές καταστροφές. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, Κυριακή, στα Ιόνια, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες. Αναμένεται βελτίωση του καιρού το βράδυ, εκτός από τη Θράκη όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι παροδικές νεφώσεις θα είναι κυρίαρχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί-νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, και το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς σε όλη τη χώρα με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ειδικότερα στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς σε αυτές τις περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 έως 29 βαθμούς, με τοπικά 30 στους Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και ενδεχόμενες καταιγίδες. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι επίσης παρούσες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ θα εκδηλωθούν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στο Ιόνιο και την Ήπειρο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα βελτιωθούν το βράδυ. Στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες με λίγες νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι νεφώσεις θα είναι πιο έντονες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η αναμονή για τον καιρό τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει γενικά αίθριο καιρό, με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα παραμείνουν σε εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Πηγή: newsbeast.gr