Καταγγελία από τη Χαλκιδική Εναντίον Απόφασης Δίωξης 10χρονου Μαθητή από το Σχολείο


Η καταγγελία που έχει έρθει στο φως από την Χαλκιδική σχετικά με τη δίωξη ενός 10χρονου κοριτσιού έχει προκαλέσει έντονη οργή. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να απομακρύνει τη 10χρονη από το σχολείο στα Σήμαντρα, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Ε’ τάξη του Δημοτικού. Το κορίτσι καλείται να φοιτήσει στο σχολείο της Πορταριάς, το οποίο, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, βρίσκεται σε αρκετή απόσταση και η μετακίνηση δεν είναι εφικτή.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας μετά τον αγιασμό, οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν για την απόφαση να στείλουν το κορίτσι στην Πορταριά και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους. Το σχολείο απάντησε καλώντας την αστυνομία για να επιβάλει την απόφαση. Ο πατέρας της 10χρονης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, δηλώνοντας ότι το παιδί του αντέληψε την κατάσταση και φοβήθηκε, καθώς η αστυνομία είχε κληθεί. Ευτυχώς, η διευθύντρια του σχολείου και οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να την απομακρύνουν, και προτάθηκε στη μικρή να πάρει το λεωφορείο για το άλλο σχολείο.

Η Μαρία Τασοπούλου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και το υπουργείο που έδωσαν αυτή την εντολή. Επιπλέον, ανέφερε ότι στην Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στον εκπαιδευτικό τομέα.

Πηγή: newsbeast.gr