Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και βροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες


Καλοκαιρινές συνθήκες θα διατηρηθούν τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30°C. Το καλοκαίρι, όμως, φαίνεται πως δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς αναμένονται πτώσεις θερμοκρασίας που θα μας επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, η νέα εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από κυρίως αίθριο καιρό και ομίχλες.

Από την Πέμπτη αναμένεται η επιστροφή της ζέστης, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 30 έως 33°C, κατά τόπους υψηλότερα. Ειδικότερα, το Σάββατο στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Δωδεκανήσου οι θερμοκρασίες αναμένονται να είναι οι πιο αυξημένες. Ωστόσο, την Κυριακή η κατάσταση θα αλλάξει, καθώς θα εισέλθει ψυχρό μέτωπο που θα φέρει βροχές και καταιγίδες στα βόρεια διαστήματα, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές θα διατηρήσουν καλοκαιρίες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 33°C.

Σήμερα, Τετάρτη, θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο και την Ήπειρο με πιθανές τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, οι μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ηλιόλουστες με κάποιες νεφώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά και στα δυτικά που θα φέρουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Σήμερα, στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός χαμηλών θερμοκρασιών από 18 έως 30°C. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν γενικά αίθριες συνθήκες με θερμοκρασίες από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς προχωρά η εβδομάδα, την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις και πιθανές βροχές το πρωί στο Ιόνιο, με γενικότερα αίθριο καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλους τους τομείς, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει σε επίπεδα 2-4 βαθμούς ανώτερα από τα συνηθισμένα για την εποχή.

Το Σάββατο θα επικρατήσει επίσης αίθριος καιρός, με ελαφριές αλλαγές στις θερμοκρασίες. Την Κυριακή, αρχικά θα υπάρξουν κάποιες ήπιες συνθήκες, αλλά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της χώρας. Όπως βλέπουμε, η θερμοκρασία αναμένεται να υποστεί μια μικρή πτώση στις βόρειες περιοχές, ενώ στις υπόλοιπες θα παραμείνει σταθερή.

Πηγή: newsbeast.gr