Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και καιρικές μεταβολές στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες


Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει καλοκαιρινό διάλειμμα στη χώρα μας. Ειδικότερα, το δεύτερο μισό της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να είναι πιο θερμό, με θερμοκρασίες κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου στην Αττική. Ωστόσο, μέχρι την Τετάρτη θα επικρατήσει περιορισμένη αστάθεια, κυρίως στα δυτικά, με βροχοπτώσεις οι οποίες θα είναι πιο έντονες στα βορειοδυτικά.

Η πρόγνωση αυτή οφείλεται σε ένα πεδίο υψηλών πιέσεων που θα επεκταθεί ανατολικότερα, φέρνοντας μαζί του θερμότερες αέριες μάζες. Το θερμοκρασιακό διάγραμμα δείχνει μια ξεκάθαρη ανοδική τάση των θερμοκρασιών προς το τέλος της εβδομάδας.

Από την άλλη πλευρά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν ραγδαία στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, με πιθανή κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή η μεταβολή αναμένεται να συζητηθεί εκτενέστερα όταν τα προγνωστικά στοιχεία γίνουν πιο αξιόπιστα.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr αναφέρουν επίσης ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το τέλος της εβδομάδας, προβλέποντας θερμές αέριες μάζες να επηρεάζουν τον καιρό της Ελλάδας. Επιπλέον, το γράφημα που συνοδεύει την ανάλυση δείχνει τη διακύμανση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων από την Αθήνα, με όλες τις προβολές να επιβεβαιώνουν την ανύψωση της θερμοκρασίας.

Η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η παρουσία ή απουσία νεφώσεων και ο άνεμος. Μέχρι τότε, συνιστάται προσοχή στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την αστάθεια έως την Τετάρτη.

Πηγή: newsbeast.gr