Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και καιρικές αλλαγές στην Ελλάδα μέχρι 13 Οκτωβρίου


Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν μέχρι το Σάββατο 12/10, με τις μέγιστες να φτάνουν τοπικά τους 32-34 °C την Παρασκευή 11/10. Από την Κυριακή, όμως, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν. Σύμφωνα με το meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ενισχύσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας.

Σήμερα, Τετάρτη 9/10, σε περιοχές του Ιονίου και της Ήπειρου, καθώς και στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά, που πιθανώς θα συνοδεύονται από μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να κυμανθεί από 27 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, με ελαφρά άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στις περιοχές των νοτιοανατολικών, δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Αναφορικά με τον καιρό την Πέμπτη 10/10, θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου και του ανατολικού Αιγαίου, με λίγες τοπικές βροχές το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυμαινόμενη από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε κεντρικές και νότιες περιοχές.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 11/10 περιλαμβάνει λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, ενώ ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 12/10 στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με πιθανότητες βροχών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει υψηλή.

Τέλος, την Κυριακή 13/10, αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει γενικά αίθριος καιρός. Πηγή: newsbeast.gr