Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ενόψει αλλαγής του καιρού


Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν στην Αθήνα την Κυριακή, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους 26-27 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Στη δυτική Μακεδονία, οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στη διάρκεια της Κυριακής, ένα ψυχρό μέτωπο θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας, προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη. Αυτό θα φέρει μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς Κελσίου, με πιθανές καταιγίδες πρώτα στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα, και στην εξελικτική πορεία προς το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο τη Δευτέρα.

Κατά τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ομίχλες, κυρίως στα δυτικά. Λίγες νεφώσεις που θα εξαφανιστούν το απόγευμα, με τοπικούς όμβρους το μεσημέρι έως απόγευμα στα βόρεια ορεινά, επίσης αναμένονται.

Η κακοκαιρία αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα υπάρξουν επικίνδυνες καταιγίδες, με τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πηγή: newsbeast.gr