Καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου και η ζέστη συνεχίζεται στην Ελλάδα


Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου, οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στατιστικά πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Ο Οκτώβριος παραδοσιακά θεωρείται μήνας μεταβατικός προς τον χειμώνα, αλλά πολλές φορές καταγράφουμε θερμές και ξηρές ημέρες, ειδικά στην Αμερική και την Ευρώπη, γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ωφέλιμο, καθώς οι ηλιόλουστες ημέρες μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα, ανάλογα με την θέση του βαρομετρικού υψηλού που επικρατεί.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες δείχνει γενικά αίθριο καιρό, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν ανάμεσα στους 26 και 30 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι τοπικές βροχές θα είναι παρούσες στο δυτικό τμήμα την Τετάρτη, ενώ οι άνεμοι θα είναι κυρίως νότιοι με μέτριες εντάσεις. Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ημέρες, με πιθανές τοπικές βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η πρόγνωση επισημαίνει πως οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αλλά θα υπάρξει και μια προοδευτική πτώση σταδιακά λόγω των αλλαγών στον καιρό. Οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει να παρακολουθούνται, καθώς οι τοπικές βροχές μπορούν να επηρεάσουν την ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία.

Πηγή: newsbeast.gr