Καλή διάθεση και άνοδος της θερμοκρασίας για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου


Σύμφωνα με την πρόγνωση που έδωσε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο καιρός θα είναι ευνοϊκός για τους εκδρομείς, με σχεδόν καθαρό ουρανό και απουσία νεφώσεων. Αναμένονται άνοδος της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου, καθώς και αρκετή ηλιοφάνεια με βοριάδες που θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ.

Για την ημέρα του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ανοιξιάτικο κλίμα, καθώς οι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να εξασθενίσουν τη Δευτέρα 28/10. Να σημειωθεί ότι η ψύχρα θα επιστρέψει από την Τετάρτη, με αναμενόμενη ενίσχυση των ανέμων.

Η γενική πρόγνωση του καιρού για σήμερα 25-10-2024 περιλαμβάνει σχεδόν αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, αναμένονται επίσης λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα στις πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι αίθριος, με περιορισμένες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους βόρειους, βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση για το Σάββατο 26-10-2024 δείχνει καθαρό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ την Κυριακή 27-10-2024 και τη Δευτέρα 28-10-2024, θα υπάρξει σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Η εβδομάδα θα κλείσει με ήλιο και ήπιες θερμοκρασίες, κάτι που καθιστά το τριήμερο ιδανικό για εκδρομές. Πηγή: newsbeast.gr