Κακοκαιρία με Βροχές και Καταιγίδες Αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα και τα Βορειοανατολικά Διαμερίσματα


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Πέμπτης 3/10, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία Cassandra. Η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας αναμένεται να περάσει βόρεια της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις. Από το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες, αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο, σταδιακά την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τη νύχτα, είναι πιθανό να έχουν πρόσκαιρη επίδραση και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, με εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, οι βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι. Στη συνέχεια, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας μας από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα. Ως κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αναφέρονται οι τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις ανέμων. Οι περιοχές που θα βιώσουν τα πιο σοβαρά φαινόμενα θα είναι η δυτική Ελλάδα, καθώς και τα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, με συνολικό όγκο νερού που μπορεί να ξεπερνά τους 100 τόνους ανά στρέμμα.

Πηγή: newsbeast.gr