Κακοκαιρία Cassandra Στο Επίκεντρο της Χώρας Με Εντατικές Βροχές και Καταιγίδες


Η χώρα θα περάσει σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας Cassandra. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ανακοινώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τονίζοντας ότι βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν κυρίως τα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επισήμανε ότι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το μεσημέρι, επηρεάζοντας αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, με πιθανές ισχυρές κατά τόπους βροχές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το βαρομετρικό χαμηλό που αναπτύσσεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη θα έχει ήδη προκαλέσει ισχυρές καταιγίδες στην Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων, επηρεάζοντας έμμεσα και τη χώρα μας.

Η αναμενόμενη επιδείνωση θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (5 Οκτωβρίου), με τον καιρό να παρουσιάζει επιδείνωση λόγω της διέλευσης ενός ψυχρού μετώπου. Στην Παρασκευή, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επισκεφθούν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και σταδιακά την Ήπειρο, ακολουθώντας τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και άλλες περιοχές. Τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Στις ανατολικές περιοχές, οι καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να αλλάζουν από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ.

Αρχικά, τα νεφώσεις θα είναι λιγοστά σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον καιρό να επιδεινώνεται εκ νέου το απόγευμα, και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, με μικρές διακυμάνσεις, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr