Καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024: Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές


Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται να είναι κυρίως αίθριες, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ο καιρός θα παρουσιάσει σποραδικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο και σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, καθώς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στη Δυτική Μακεδονία, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 29, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 28, και στην υπόλοιπη Στερεά από 14 έως 29 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 29, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 28, καθώς και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι και από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, η ένταση θα φτάσει μέχρι και 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις το μεσημέρι, με τους ανέμους να πνέουν έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών προβλέπεται να κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στον νομό Θεσσαλονίκης, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και οι άνεμοι θα είναι έως 3 μποφόρ, με θερμοκρασίες μεταξύ 19 και 27 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr