Καιρός Κυριακής Κύριο Χαρακτηριστικό οι Νεφώσεις και η Μικρή Άνοδος Θερμοκρασίας


Σήμερα Κυριακή, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η συννεφιά σε σχεδόν όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα Δωδεκάννησα, ενώ στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στην Αττική, θα παρατηρηθούν παροδικές αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, και στις ανατολικές περιοχές πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός προβλέπεται να έχει λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα σχεδόν αίθριου καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί με ένταση 4 μποφόρ και στη συνέχεια θα γίνουν μεταβλητοί και ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα πυκνώνουν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με 3 έως 5 μποφόρ, και στο Θρακικό θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 με 22 βαθμούς, με 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, όπου είναι πιθανές και σποραδικές καταιγίδες. Η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο, που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί από 4 έως 6 μποφόρ, με πρόσκαιρες εντάσεις έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν νεφώσεις με κατά τόπους αυξημένες γκρίνιες, οι οποίες σταδιακά θα γίνουν γενικά αίθριες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, και τη νύχτα μέχρι 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, με 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, οι ημέρες αρχίζουν με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στη δυτική Κρήτη. Από το μεσημέρι η κατάσταση θα βελτιωθεί, με σχεδόν αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, και στην νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που μέχρι το μεσημέρι θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα αυτοπροστασίας τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με πρόσκαιρες εντάσεις έως 6 μποφόρ στις Σποράδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, και στις Σποράδες η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμούς υψηλότερη.

Πηγή: newsbeast.gr