Καιρός για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ηλιοφάνεια με πιθανές βροχές στα δυτικά και βόρεια περιοχές


Η σημερινή ημέρα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, πρόκειται να χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Το πρωί, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες κυρίως στα νότια, ενώ γρήγορα θα επεκταθούν και στα δυτικά και βόρεια, οδηγώντας σε τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως σε περιοχές όπως η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο και πιθανά στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί με 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (για τη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 21 βαθμούς), 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, και 16 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (με 12 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο). Στις Κυκλάδες, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 26 βαθμούς, στην Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 26 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα είναι αναμενόμενη στην Αττική, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αν και στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, θεωρούμενοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ στα ανατολικά, με σταδιακή εξασθένηση.

Στη Θεσσαλονίκη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες με ηλιοφάνεια και περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους στο Θερμαϊκό να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και να είναι ασθενείς.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από μεταβλητές διευθύνσεις. Σημειώνεται πως η θερμοκρασία γενικά δεν θα υποστεί αξιόλογες μεταβολές.

Πηγή: newsbeast.gr