Ηθική Συμπαράσταση και Όχι Εισιτήρια από τις Οικογένειες των Θυμάτων των Τεμπών


Νέες εξελίξεις προκύπτουν σχετικά με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη, καθώς 26 οικογένειες θυμάτων εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην είσοδο με εισιτήριο. Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι όσοι αναφέρονται στις οικογένειες των θυμάτων πρέπει να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τη γνώμη τους πριν εκφραστούν δημοσίως. Ειδικότερα, μεταξύ των υπογραφών βρίσκεται και το όνομα του πρώην συζύγου της Μαρίας Καρυστιανού, Αντώνη Ψαρόπουλου.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης που θα πρέπει να είναι η αλληλεγγύη για τον αγώνα μας».

Οι οικογένειες που υπογράφουν την ανακοίνωση περιλαμβάνουν πολλά ονόματα, ενώ επισημαίνεται ότι ο αγώνας τους διαρκεί 19 μήνες χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Πηγή: newsbeast.gr