Ισραηλινές Επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και Νότιο Λίβανο


Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σήμερα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιβανικό πρακτορείο ANI, οι επιθέσεις έπληξαν τις συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, περιοχές όπου έχει έντονη παρουσία το φιλοϊρανικό λιβανικό κίνημα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «εξάλειψε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Η επιχείρηση περιλάμβανε δύο αεροπορικές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού, μία εκ των οποίων επλήξε πολυκατοικία κοντά σε τζαμί και νοσοκομείο. Ο ισραηλινός στρατός είχε καλέσει νωρίτερα τους κατοίκους των συγκεκριμένων συνοικιών να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους λόγω επικείμενων επιθέσεων.

«Βρίσκεστε δίπλα σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα δράσουν στο εγγύς μέλλον», προειδοποίησε ο στρατός τους κατοίκους. Οι επιθέσεις ακολούθησαν μία αποτυχημένη προσπάθεια της Χεζμπολάχ να πλήξει την ιδιωτική κατοικία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ διέπραξε σοβαρό λάθος προσπαθώντας να τον δολοφονήσει.

Πηγή: newsbeast.gr