Ηλιος και Βοριάδες στο Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με Φυσιολογικές Θερμοκρασίες


Η πρόγνωση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνει ηλιοφάνεια και ενισχυμένους βοριάδες, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η εικόνα του καιρού δεν θα διαφέρει από την κυρίως εβδομάδα, αναμένοντας καμία βροχή. Στα βόρεια τμήματα της χώρας, ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δήλωσε ότι για την 28η Οκτωβρίου δεν αναμένονται ιδιαίτερες καιρικές αλλαγές, επισημαίνοντας ότι οι νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ψυχρές, με θερμοκρασίες από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Από την άλλη πλευρά, ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, τόνισε πως οι καταιγίδες είναι εκτός προοπτικής, κάτι που περιορίζει την πιθανότητα βροχών στη χώρα για το προσεχές διάστημα.

Ο Τάσος Αρνιακός από τον ΑΝΤ1 ακολούθησε την ίδια γραμμή λέγοντας ότι ηλιοφάνειες και ανομβρία θα είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του καιρού. Η βδομάδα θα ξεκινήσει με ξεκάθαρο ουρανό και ο υδράργυρος θα διατηρηθεί γύρω στους 24-25 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν στα 7-8 μποφόρ, και επίσης η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή με πολύ καλή ορατότητα.

Στο τέλος του μήνα, η ανυδρία που παρατηρείται στην Ελλάδα προμηνύει τις ατμοσφαιρικές εξελίξεις για τον Νοέμβριο, όταν αναμένεται η κατάρρευση του αντικυκλώνα και συνεπώς πιθανή εισροή κακοκαιρίας.

Η εβδομάδα που ακολουθεί προσφέρεται για εξωτερικές δραστηριότητες και βόλτες στην ύπαιθρο, με ιδανικές συνθήκες και χωρίς βαριά υγρασία.

Πηγή: newsbeast.gr