Ηλιόλουστος καιρός με τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες στις 9 Οκτωβρίου 2024


Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή, και οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Ήδη από το πρωί μπορεί να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στους παραπάνω τομείς, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη μέχρι το πρωί.

Αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 10 έως 27, στη Θεσσαλία από 12 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 25, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 11 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 28, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26, και στην Κρήτη από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται ηλιόλουστος, με τους ανέμους να πνέουν από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, με ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις μέχρι 3 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν νότιοι, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στη συνέχεια θα γίνουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι νότιοι με ένταση 2 έως 4 μποφόρ.

Πηγή: newsbeast.gr