Ιερέας ή Ψευδοϊερέας Στο Μάτι της Καταιγίδας στον Βόλο


Στον Βόλο έχει προκύψει μια σοβαρή υπόθεση σχετικά με έναν άνδρα που αυτοπαρουσιάζεται ως ιερέας. Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύει ο «Ταχυδρόμος», αυτός ο άνθρωπος ισχυρίζεται ότι είναι «Ιερομόναχος Ποιμήν» και ζητάει από τους πιστούς ποσά που κυμαίνονται από 500 έως 800 ευρώ για ξεμάτιασμα. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για ψευδοϊερέα που επιδιώκει να εξαπατήσει τους πιστούς, αποσπώντας τους μεγάλες χρηματικές ποσά.

Ο ίδιος άνθρωπος, σε συνέντευξή του στο Live News, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, δηλώνοντας: «Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς. Αν βρεθεί ένας άνθρωπος που να είπε πως παίρνω 800 ευρώ, να έρθει εδώ να τα δώσω πίσω». Παρόλο που ισχυρίζεται πως δεν σχετίζεται με τα χρήματα, αναφέρει πως είναι εξορκιστής και προσπαθεί να ερμηνεύσει τις κατηγορίες που δέχεται, κατηγορώντας τον «σατανά» για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ανέφερε, επίσης, ότι εκδιώχθηκε από άλλη Μητρόπολη λόγω των εξορκισμών που έκανε, υποστηρίζοντας ότι οι δαίμονες είναι υπεύθυνοι για την κακή φήμη του. Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες εγκαταστάσεις και φαινόμενα, όπως διαρροές ρεύματος από δημόσιες κολόνες προς την αυτοσχέδια εκκλησία του, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι οι γείτονες του παραχωρούν το ρεύμα τους.

Νέες φήμες κάνουν λόγο και για σχέδια του να φτιάξει μικρά διαμερίσματα πάνω από τον ναό για βραχυχρόνια μίσθωση, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει λέγοντας ότι επιθυμεί απλώς να δημιουργήσει έναν χώρο για να πιάνουν καφέ οι επισκέπτες.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος προειδοποιεί τους πιστούς ότι δεν υπάρχει καμία σχέση αυτού του προσώπου με την Κανονική Εκκλησία και καλεί τον κόσμο να αποφεύγει κάθε επαφή μαζί του, προκειμένου να προστατευτεί από πιθανές πλάνες και εξαιρετικά βλαβερές καταστάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr