Η Υγεία της Μαρινέλλας και οι Επιπτώσεις του Αιμορραγικού Εγκεφαλικού Επεισοδίου


Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για την κατάσταση της μεγάλης ελληνίδας ερμηνεύτριας Μαρινέλλας, η οποία έχει υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τόνισε ότι τα πρώτα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και ευτυχώς δεν έχει διασωληνωθεί, διατηρώντας επαφή με το περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί παρήγορο και ελπιδοφόρο σημάδι.

Η αναφορά του κ. Καπραβέλου επικεντρώθηκε στη σοβαρότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή, ειδικά σε ηλικιωμένα άτομα. Ο εγκέφαλος είναι ένα ζωτικό όργανο που ρυθμίζει τη λειτουργία των υπόλοιπων οργάνων, επομένως απαιτείται προσοχή ώστε να περιοριστεί η αρχική βλάβη. «Δεν πρέπει να πρηστεί ο εγκέφαλος και πρέπει να διατηρούμε ήρεμες και συγκεκριμένες κινήσεις», ανέφερε.

Αναφορικά με τις προειδοποιήσεις πριν από ένα τέτοιο εγκεφαλικό επεισόδιο, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι συχνά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια, καθώς η κατάσταση μπορεί να επιδεινώνεται σταδιακά. «Αυτό που έπαθε η Μαρινέλλα ήταν η αρχή της αιμορραγίας», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να διατηρεί την επαφή της με το περιβάλλον.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και ότι η ηλικία δεν πρέπει να τους περιορίζει. «Οι αναμμένες λαμπάδες είναι για να παραμένουν αναμμένες μέχρι το τέλος της ζωής», σημείωσε, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να δώσουν τη μάχη για τη ζωή της Μαρινέλλας, γιατί το αξίζει.

Πηγή: newsbeast.gr