Η Βία Μεταξύ Ανηλίκων και οι Επιπτώσεις στην Κοινωνία


Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί μετά τον ξυλοδαρμό μιας 14χρονης στη Γλυφάδα. Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι η βία σε τέτοια επίπεδα ισοδυναμεί με ψυχικό και ψυχολογικό βιασμό, επηρεάζοντας άμεσα το θύμα αλλά και έμμεσα τον ανήλικο θύτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, οι ψυχικές πληγές των παιδιών είναι φRESH και η κοινωνία είναι αναστατωμένη από τα συνεχόμενα περιστατικά βίας. Επιπλέον, θέτουν το ερώτημα για την αναγκαιότητα της αναπαραγωγής του βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό. «Ποιος θα ήθελε να βλέπει το παιδί του να γίνεται το θέμα του κεντρικού δελτίου;» ρωτούν, υπογραμμίζοντας τη ζημία που προκύπτει από τη δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών.

Η Ένωση καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν δράση ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή του υλικού αυτού, καθώς θεωρούν ότι δεν συμβάλλει στην αποτροπή της βίας, αλλά αντιθέτως την ενισχύει και την ωραιοποιεί. «Σας παρακαλούμε πολύ να ενεργήσετε ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή του υλικού άμεσα, καθώς και άλλων παρόμοιων περιστατικών», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: newsbeast.gr