Η τραγική ιστορία του Ιωνά και η συγκλονιστική ομιλία του πατέρα του


Ο πατέρας του Ιωνά, Δημήτρης Καρούσης, μίλησε για τον θάνατο του γιου του κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. Ο 26χρονος Ιωνάς, που γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, είχε πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλονίκη, την πόλη καταγωγής της οικογένειας.

«Έχω έναν τεράστιο πόνο και μία απογοήτευση», δήλωσε ο κ. Καρούσης στο Live News. «Όχι μόνο προσωπική απογοήτευση, αλλά και για το πού πάμε, πού οδηγείται ο κόσμος. Όταν ιδεολογίες και θρησκείες δικαιολογούν τον θάνατο αθώων στο όνομα ενός Θεού, πώς είναι δυνατόν να προχωρήσουμε;».

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια του σχετικά με τον γιο του: «Οι συμμαθητές του στο πανεπιστήμιο μου είπαν πως το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, γιατί μετέφερε σε όλους αγάπη και ενθουσιασμό για τη ζωή. Είμαι σίγουρος ότι εκεί που είναι τώρα έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του».

Η κηδεία του Ιωνά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα, έγινε μνημόσυνο στη Θεσσαλονίκη, την πόλη καταγωγής του.

Πηγή: newsbeast.gr