Η Τελευταία Φορά Ενός Σημαντικού Πολιτικού Στελέχους της Δημοκρατίας


Σήμερα, συγγενείς, φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία απεβίωσε την Πέμπτη (17/10) σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία της λαμβάνει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στα Βαλαμίτικα Αιγίου, τον τόπο καταγωγής της.

Στην εξόδιο ακολουθία θα εκφωνήσει επικήδειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Παρόντες είναι μεταξύ άλλων οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Λαλιώτης, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Στέφανος Τζουμάκας και Μιλένα Αποστολάκη.

Η Βάσω Παπανδρέου υπηρέτησε ως υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη και υπήρξε η πρώτη γυναίκα επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και το 1993 σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών, συγκεντρώνοντας 256.831 σταυρούς προτίμησης.

Η διαπρεπής οικονομολόγος ηγήθηκε σφοδρών διαπραγματεύσεων με συντηρητικούς ηγέτες, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ. Στο σπίτι της, πραγματοποιήθηκε το περίφημο δείπνο των τεσσάρων, όπου συμμετείχαν επίσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Κώστας Σημίτης, με σκοπό να υποστηριχθεί η διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η συμπτωματική διασύνδεση του ονόματος Παπανδρέου με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ είναι αξιοσημείωτη.

Πηγή: newsbeast.gr